Ak ste nevideli God’s not dead alebo God’s not dead 2, nevadí. Tento marec totiž prišlo do (amerických) kín God’s not dead 3. A to je už taká bomba, že ani nehľadám, o čom to vlastne je. Pravdaže, ak ste fanúšikovia tejto značky, viete, kam zájsť.

Sequelovú cestu, aj keď úplne iným spôsobom, si zvolil aj ďalší nezávislý flák Unbroken: Path to Redemption. Pamätáte si na taký vojnový film o sympatickom atlétovi v japonskom zajatí, ktorý režírovala Angelina Jolie? Nezlomný? 4 roky dozadu? Based on true story? Well, toto sa považuje za myšlienkové pokračovanie, keďže Angelinin režijný debut sa celkom elegantne vyhol skutočnosti, že Louis Zamperini sa po návrate domov dal na vieru. Pravdaže, rozpočet, produkcia a herci sú totálne odlišní, takže spoločný ostáva naozaj len hlavný hrdina. Premiéra v októbri.

Viem, s kresťanskou kinematografiou to v lete vyzerá biedne, takže ponúkneme ešte jednu vec. Ak máte napozerané ultra-letničiarske série Father of Lights / Furious Love  / Holy Ghost / ďalšie dokumenty od Darrena Wilsona, asi je vám známe, že gitarista z KoЯnu Brian “Head” Welch sa nejaký čas snaží žiť s Bohom. Minulý rok svoju výpoveď pretavil do dokumentu Loud Krazy Love, ktorý sa vám asi nepodarí nájsť, ale vedzte že také existuje.